De meeste ouders en kinderen kennen de regel, “schoenen uit, op het springkussen “wel.
Er zijn echter nog meer spelplezier vergrotende regels voor opblaasbare speeltoestellen.  Om het voor alle grote en kleine springers veilig én leuk te houden, nemen we deze regels in de hieronder vermelde alinea’s even door.

Per 1 juli jl. is de nieuwe wet (WAS2023) voor attracties en speeltoestellen van kracht in Nederland. De nieuwe wetgeving is in het leven geroepen om het gebruik van attracties en speeltoestellen voor iedereen nog veiliger te maken. Er zijn wijzigingen voor het gebruik van diverse toestellen verordent, tevens zijn de regels rondom de keuringen en certificeringen van het materiaal aangescherpt.

“Een luchtkussen dat staat als een huis”

Voordat de kinderen kunnen spelen is het natuurlijk belangrijk om het springkussen veilig te plaatsen. Bij het plaatsen en verankeren van een opblaasbaar speeltoestel dienen de volgende punten altijd te worden meegenomen.

  1. Denk na over de plek van het luchtkussen
  2. Blaas het luchtkussen op correcte wijze op
  3. Veranker het luchtkussen & plaats val dempend materiaal waar nodig

Wat verandert er voor u.

De certificering van het door u gehuurde toestel en het voor de controle duidelijk zichtbaar zijn van een certificaat draagt bij aan een verplicht en zeer regelmatig onderhoud en daarmee aan uw veiligheid.
Keuringsinstellingen worden verplicht een waarmerk op de certificaten aan te brengen om fraude te voorkomen. Natuurlijk houden wij ons volledig aan alle bestaande regels en veranderingen zoals de WAS 2023 die vermeld. (Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen)

De volgende veranderingen gaat u merken:

  1. Het is verplicht om altijd permanent gebruikstoezicht in te schakelen;
  2. In het geval van een harde ondergrond is het verplicht om valmatten te plaatsen;
  3. Opblaasattracties zullen te allen tijde verankerd moeten worden;
  4. Er mag uitsluitend gebruik gemaakt worden van gecertificeerde toestellen.

Huur veilig, huur bij G-recreatie/ Sport-o-Theek Den Haag

Kinderen horen te spelen en uitgedaagd te worden, grenzen te verleggen en uitdagingen aan te gaan. Op leerzame wijze vallen hoort daar ook bij. Als we met zijn allen deze punten meenemen kunnen kinderen veilig hun grenzen ontdekken en beperken we ongelukken tot een minimum.

G-recreatie heeft hiervoor de nodige maatregelen genomen en zorgt ervoor dat uw kinderen veilig gebruik kunnen maken van onze attracties en speeltoestellen.

Bij G-recreatie voldoen wij aan de Warenwetbesluiten Omdat de veiligheid van de gebruikers van onze attracties en speeltoestellen op nummer 1 staat.
Wist u dat we zelfs al jaren uitsluitend met gecertificeerde toestellen werken? Dit doen we om u de hoogste mate van veiligheid te bieden, zodat u zorgeloos een leuk evenement kunt organiseren.

Wilt u meer informatie over de wet WAS2023 of over ons uitgebreide assortiment?
Wij vertellen u graag meer! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

De attracties en speeltoestellen van G-recreatie altijd gecertificeerd, inclusief spelbegeleiding en toezicht. Wij maken uw evenement graag leuk, spannend en veilig.